Mayalı Pofuduk Poğaça Tarifi
Mayalı Pofuduk Poğaça tarifi: Mayalı Pofuduk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayalı Pofuduk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 kişilik
Mayalı Pofuduk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 paket yaş maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam- çörek otu
Mayalı Pofuduk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şekeri alıp çırpıcı ile karıştırarak mayanın erimesini sağlayın.
- Mayanın daha iyi kabarması için, su ve sütün ılık olması gerekiyor. Üzerini streç film ile örtün ve 10 dakika bekletin.
- Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş iyice yoğurmak.
- Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alarak bir süre daha yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyin ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Mayalanan hamurun üzerini açıp bir kaç kez daha yoğurarak havasını çıkartın.
- Ardından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serptikten sonra 20 dakika daha bekletin.
- Daha sonra 180 derece fırında pişmeye bırakın. Pişme süresi fırına göre değişebilir ama 20-25 dakika kadar bir sürede pişiyor. Kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun. :)