Mayalı Kek Tarifi
Mayalı Kek tarifi: Mayalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Mayalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Mayalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya (1 yemek kaşığı kadar)
- 2 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 - 3,5 su bardağı un
Mayalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
- Sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını aktarın. Vanilini de ilave ederek güzelce çırpın.
- Ayrı bir kabın içerisinde ılık süt ve kuru mayayı karıştırın. 5-10 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.
- Dinlendikten sonra yumurtalı karışımın üzerine dökerek güzelce çırpın.
- Kek harcınının bir kısmını kenara ayırın. Ayırdığınız kısma kakao ilave ederek güzelce çırpın. Bir sıkma torbasının içerisine alın ya da buzdolabı poşetine aktarıp, poşetin uç kısmını çok küçük bir şekilde makasla kesin.
- Sade kek harcının bir kısmını yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına aktarın.
- Kakaolu harcı tam ortasına eşit bir şekilde sıkın.
- Üzerine geriye kalan sade harcı dikkatli bir şekilde yayın. Üzerini temiz bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 25-30 dakika kadar mayalandırın.
- Ardından 165 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar dikkatli bir şekilde pişirin.
- Pişince fırından alın ve oda sıcaklığında dinlendirin. Ilıklaşıp sıcağını attığında dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Mayalı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Oda sıcaklığında mayalandırmaya özen gösterin. İçerisine çok fazla un ilave etmeyin, klasik kek harcı kıvamında olsun. Kullanacağınız süt mutlaka ılık olmalı. Dilerseniz kakaolu tarifini bu şekilde sıkmadan, yarısını kakaolu yarısını sade ya da tamamını sade yapabilirsiniz. Limon, portakal gibi farklı aromalar kullanarak da yapabilirsiniz.