Mayalı Kandil Simidi Tarifi
Mayalı Kandil Simidi tarifi: Mayalı Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Mayalı Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Mayalı Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı ılık süt
- 250 gram un
- 1/2 paket instant maya
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
Mayalı Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağ, süt, yumurta akı, maya şeker mahlep geniş bir kaseye alınıp karıştırılır.
- Üzerine un ve tuz eklenir ve yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim.
- Güzel kıvamda bir hamur elde edince kapağı kapatılarak veya streçlenerek 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde edilir, şekli verilir.
- Tepside mayalanmaya bırakılır. 20-30 dakika sonra üzerilerine pekmezle çırpılmış yumurta sarıları sürülür.
- Çörek otu ve susam serpiştirilir. Fırında alt üst ayarda 180°’de 20 25 dakika pişirilir. Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Mayalı Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Mahlep sevmiyorsanız tercih etmeyebilirsiniz.