Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayalı Kandil Simidi Tarifi

Mayalı Kandil Simidi

Mayalı Kandil Simidi Tarifi

Mayalı Kandil Simidi tarifi: Mayalı Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Mayalı Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayalı Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı ılık süt
  • 250 gram un
  • 1/2 paket instant maya
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

Mayalı Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağ, süt, yumurta akı, maya şeker mahlep geniş bir kaseye alınıp karıştırılır.
  • Üzerine un ve tuz eklenir ve yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim.
  • Güzel kıvamda bir hamur elde edince kapağı kapatılarak veya streçlenerek 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde edilir, şekli verilir.
  • Tepside mayalanmaya bırakılır. 20-30 dakika sonra üzerilerine pekmezle çırpılmış yumurta sarıları sürülür.
  • Çörek otu ve susam serpiştirilir. Fırında alt üst ayarda 180°’de 20 25 dakika pişirilir. Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Mayalı Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?

Mahlep sevmiyorsanız tercih etmeyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025