Mayalamadan Dereotlu Poğaça Tarifi
Mayalamadan Dereotlu Poğaça tarifi: Mayalamadan Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayalamadan Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet orta boy
Mayalamadan Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 125 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam dereotu (ince doğranmış)
- 2 su bardağı un
- 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten) (içine)
Mayalamadan Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. En son unu da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamur işlerinde ne kadar güzel yoğurursanız o kadar güzel şekil alır ve kabarır.
- Eğer vaktiniz varsa 20 dakika üzerini kapatıp dinlendirin.
- Ama hiç beklemeden de şekil verebilirsiniz (içinde maya olmadığı için mayalanma süresi beklemenize gerek yok. Kabartma tozu kabartacak onu).
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladığımız hamurumuzu ister bir hamur şekillendirici aparat ile ya da klasik yuvarlak şeklini verip, içine peynirini koyuyoruz.
- En son üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.