Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayalamadan Dereotlu Poğaça Tarifi

Mayalamadan Dereotlu Poğaça

Mayalamadan Dereotlu Poğaça Tarifi

Mayalamadan Dereotlu Poğaça tarifi: Mayalamadan Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayalamadan Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayalamadan Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam dereotu (ince doğranmış)
  • 2 su bardağı un
  • 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten) (içine)

Mayalamadan Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. En son unu da ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Hamur işlerinde ne kadar güzel yoğurursanız o kadar güzel şekil alır ve kabarır.
  • Eğer vaktiniz varsa 20 dakika üzerini kapatıp dinlendirin.
  • Ama hiç beklemeden de şekil verebilirsiniz (içinde maya olmadığı için mayalanma süresi beklemenize gerek yok. Kabartma tozu kabartacak onu).
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladığımız hamurumuzu ister bir hamur şekillendirici aparat ile ya da klasik yuvarlak şeklini verip, içine peynirini koyuyoruz.
  • En son üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025