Mavi Yengeç Salatası Tarifi
Mavi Yengeç Salatası tarifi: Mavi Yengeç Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Mavi Yengeç Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Mavi Yengeç Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Haşlamak için:
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4-5 adet tane karabiber
Sosu için:
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Mavi Yengeç Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Kaynar suyun içine sirke ve tane karabiber koyalım.
- Ardından yengeci suya atıp 15 dakika pişirelim.
- Sudan alıp soğuttuğumuz yengecin bacaklarını ayırıp gövdesini açıp içindeki organları temizleyelim ve yıkayalım.
- Gövdedeki etleri bir kaba alalım ve bacaklardaki etleri de çıkaralım.
- Bir kabın içinde limon, zeytinyağı, tuz, karabiber karıştıralım ve etlerle harmanlayalım.
- Yengecin kabuğunu kase olarak kullanabilirsiniz, ben görsel olarak o şekilde kullandım.
- Etleri kabuğa doldurup servis edelim.
Mavi Yengeç Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Suya defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Yengecin dişi olmamasına özen gösterelim ki nesli tükenmesin.