Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mavi Yengeç Salatası Tarifi

Mavi Yengeç Salatası

Mavi Yengeç Salatası Tarifi

Mavi Yengeç Salatası tarifi: Mavi Yengeç Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Mavi Yengeç Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mavi Yengeç Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet mavi yengeç

Haşlamak için:

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4-5 adet tane karabiber

Sosu için:

  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Mavi Yengeç Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Kaynar suyun içine sirke ve tane karabiber koyalım.
  • Ardından yengeci suya atıp 15 dakika pişirelim.
  • Sudan alıp soğuttuğumuz yengecin bacaklarını ayırıp gövdesini açıp içindeki organları temizleyelim ve yıkayalım.
  • Gövdedeki etleri bir kaba alalım ve bacaklardaki etleri de çıkaralım.
  • Bir kabın içinde limon, zeytinyağı, tuz, karabiber karıştıralım ve etlerle harmanlayalım.
  • Yengecin kabuğunu kase olarak kullanabilirsiniz, ben görsel olarak o şekilde kullandım.
  • Etleri kabuğa doldurup servis edelim.

Mavi Yengeç Salatası tarifinin püf noktası nedir?

Suya defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Yengecin dişi olmamasına özen gösterelim ki nesli tükenmesin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025