Masala Çayı Tarifi
Masala Çayı tarifi: Masala Çayı için gerekli malzemeler nelerdir? Masala Çayı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Masala Çayı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet kakule
- 4 adet karanfil
- 4 adet tane karabiber
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet yıldız anason
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 600 ml. su
- 100 ml. süt
- 3 adet demlik poşet çay
Servisi için:
- 2 tatlı kaşığı toz şeker (arzuya göre)
Masala Çayı tarifi nasıl yapılır?
- Kakule, karanfil, yıldız anason, karabiber ve çubuk tarçını bir havanda döverek ufaltın.
- Bir tencereye ufalanmış baharatları, toz zencefili ve suyu alın. Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatın. Kaynayınca ocağı kapatın ve beş dakika demlemeye bırakın.
- Beş dakika sonra tencereye sütü ekleyin, süt kaynayınca ocağın altını kapatıp çay poşetlerini tencere koyun. Tencerenin kapağını kapatıp üzerine bir örtü örterek beş dakika daha demlendirin.
- Çayı süzerek sıcak olarak servis yapın. Arzuya göre şekerle tatlandırın.
Masala Çayı tarifinin püf noktası nedir?
Demlik poşet çay yerine 2 yemek kaşığı kadar toz siyah çay da kullanabilirsiniz.