Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Masala Çayı Tarifi

Masala Çayı

Masala Çayı Tarifi

Masala Çayı tarifi: Masala Çayı için gerekli malzemeler nelerdir? Masala Çayı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Masala Çayı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet kakule
  • 4 adet karanfil
  • 4 adet tane karabiber
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet yıldız anason
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 600 ml. su
  • 100 ml. süt
  • 3 adet demlik poşet çay

Servisi için:

  • 2 tatlı kaşığı toz şeker (arzuya göre)

Masala Çayı tarifi nasıl yapılır?

  • Kakule, karanfil, yıldız anason, karabiber ve çubuk tarçını bir havanda döverek ufaltın.
  • Bir tencereye ufalanmış baharatları, toz zencefili ve suyu alın. Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatın. Kaynayınca ocağı kapatın ve beş dakika demlemeye bırakın.
  • Beş dakika sonra tencereye sütü ekleyin, süt kaynayınca ocağın altını kapatıp çay poşetlerini tencere koyun. Tencerenin kapağını kapatıp üzerine bir örtü örterek beş dakika daha demlendirin.
  • Çayı süzerek sıcak olarak servis yapın. Arzuya göre şekerle tatlandırın.

Masala Çayı tarifinin püf noktası nedir?

Demlik poşet çay yerine 2 yemek kaşığı kadar toz siyah çay da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025