Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi
Maş Fasulyesi Çorbası tarifi: Maş Fasulyesi Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Maş Fasulyesi Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Maş Fasulyesi Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram maş fasulyesi (bir gece önceden 8-10 saat suda bek
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 silme yemek kaşığı un
- 1 silme tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 200 ml. süt
- 800 ml. su (yaklaşık 4 su bardağı)
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
Maş Fasulyesi Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Maş fasulyesinin suyunu süzdükten sonra üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve yedi dakika kaynatın. Bu suyu süzün.
- İkinci defa daha az su ekleyip beş dakika kaynatın ve kalan suyunu süzün.
- Çorbayı pişireceğiniz tencereye zeytinyağı, un ve zerdeçalı koyup, unun kokusu çıkana kadar karıştırarak birkaç dakika kavurun.
- Maş fasulyesini çorba tenceresine ekleyin ve bir-iki dakika arada karıştırarak ısınmasını sağlayın.
- Sütü ve suyu ekledikten sonra çorbayı kaynayana kadar karıştırın.
- Çorba kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın, üç dakika daha ocakta tutup çorbanın altını kapatın. Tuzunu ayarlayın.
- Çorbayı maydanoz veya dereotu yapraklarıyla servis edin.
Maş Fasulyesi Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbayı taneli sevmiyorsanız, piştikten sonra blenderdan geçirip servis yapabilirsiniz.Karabiber, toz kırmızı biber gibi arzu ettiğiniz diğer baharatları da çorba yapımında kullanabilirsiniz.