Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi
Maş Fasulyesi Çorbası tarifi: Maş Fasulyesi Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Maş Fasulyesi Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Maş Fasulyesi Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 1 adet kapya biber (veya yeşil biber)
- 2 adet domates veya domates sosu)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam dereotu
Maş Fasulyesi Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye yağımızı alalım ve tencerenin altını açalım.
- Küp küp doğradığımız biberleri ekleyelim, yumuşayana kadar kavuralım.
- Biber salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Küçük küçük doğradığımız domatesleri ilave edelim.
- Yıkayıp, süzdüğümüz maş fasulyeleri ekleyelim.
- Tahta kaşıkla karıştıralım ve suyu ilave edelim.
- Tenceremizin kapağını kapatalım ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirmeye bırakalım.
- Fasulyeler pişince tuzu ve dereotunu ekleyelim. Çorbamız hazır, afiyetler olsun.
Maş Fasulyesi Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kıvam olarak, lapayı da andırabilir. Yani çorba yerine sulu yemek olarak da değerlendirebilirsiniz.