Maş Fasulye Piyazı Tarifi
Maş Fasulye Piyazı tarifi: Maş Fasulye Piyazı için gerekli malzemeler nelerdir? Maş Fasulye Piyazı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
17 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Maş Fasulye Piyazı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 5 dal taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet kırmızı soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 avuç nar tanesi
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Maş Fasulye Piyazı tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden suda bekletmiş olduğunuz maş fasulyelerini süzün, durulayın ve bir kenara alın.
- Bir tencereye bolca su koyun ve kaynamaya başlayınca içerisine fasulyelerinizi koyup, 10 dakika bu şekilde pişirin.
- 10 dakikanın sonunda fasulyeleri sıcak sudan çıkartın, soğuk suyun altından geçirin ve bir kenara alın.
- Tencereye tekrar su doldurup, kaynamaya başlayınca fasulyeleri tekrar kaynar suya atın ve bu sefer tam 7 dakika pişmeye bırakın.
- Pişirme süresinin sonunda, fasulyeleri sudan çıkartın, süzün, soğuk sudan geçirin ve kurumaları için bir kenara alın.
- Bir servis tabağına ince ince doğradığınız taze soğanları alın, ince ince doğradığınız maydanozları ve ince yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanı da ekleyin.
- İyice kurumuş olan fasulyelerinizi de servis tabağına koyun ve güzelce karıştırın.
- Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve nar ekşisini ayrı bir kapta karıştırın. Üstüne gezdirin, nar taneleri ile süsledikten sonra servis edin.
Maş Fasulye Piyazı tarifinin püf noktası nedir?
Fasulyeleri bir gece önceden suda bekletmeniz ve iki kere haşlamanız daha güzel bir sonuç almanızı sağlayacak.