Maş Fasulye Favası Tarifi
Maş Fasulye Favası tarifi: Maş Fasulye Favası için gerekli malzemeler nelerdir? Maş Fasulye Favası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Maş Fasulye Favası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fava İçin:
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam tuz
Karamelize Soğan İçin:
- 2 adet kırmızı soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Üzeri İçin:
- 2-3 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Maş Fasulye Favası tarifi nasıl yapılır?
- Maş fasulyesini bol suda fasulyeler çatlayana kadar haşlayın.
- Haşlanan fasulyeleri süzün ve suyundan yarım çay bardağı kadar ayırın.
- Maş fasulyesini, suyu, tahini, limon suyunu, sarımsakları ve baharatları bir rondoya koyarak püre haline gelene kadar çekin.
- Kabın altına streç film serdikten sonra üzerine favayı döküp kaşıkla düzleştirin. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Maş Fasulye Favası tarifi için servis önerisi
Karışımı istediğiniz kaba koyabilirsiniz. Dilerseniz küçük bir borcama ya da küçük porsiyonluk kaseleri doldurarak yapabilirsiniz.