Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Marshmallow Tarifi

Marshmallow

Marshmallow Tarifi

Marshmallow tarifi: Marshmallow için gerekli malzemeler nelerdir? Marshmallow nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Marshmallow yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı glikoz
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin (1/4 su bardağı soğuk suyla karıştırıl

Servisi için:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Marshmallow tarifi nasıl yapılır?

  • Pudra şekeri, glikoz ve suyu küçük bir sos tenceresine aktarın. Pudra şekeri eriyene kadar kısık ateşte kaynatın.
  • Toz jelatin ve suyu geniş bir karıştırma kabında iyice kabarana kadar çırpmaya başlayın.
  • Köpüren jelatine saydam bir kıvam alan pudra şekerli karışımı katıp hızlıca karıştırmaya başlayın. Profesyonel bir pastacı makinesi ya da mikser yardımıyla 10-12 dakika kadar aralıksız çırpın.
  • Cam bir tepsi tabanına ayrı bir kapta karıştırdığınız mısır nişastası ve pudra şekerini eşit oranda serpiştirin.
  • Koyulaşıp kabaran marshmallow karışımını tepsiye yayın, üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
  • Üzerini streç film yardımıyla kapattıktan sonra buzdolabına kaldırın. Kıvam alıp kolay kesilebilmesi için 8-10 saat kadar bekletin.
  • Dolaptan aldığınız marshmallow'u su ya da yağa batırdığınız bir bıçak yardımıyla dikkatlice kesin.
  • Kalan pudra şekeri ve mısır nişastası karışımına bulayıp üzerinde kalanları silkeledikten sonra kapağı kapalı bir kavanozda saklayın.

Marshmallow tarifinin püf noktası nedir?

Erimiş jelatin ve pudra şekerli su karışımını verilen süreden az ya da çok çırpmamaya özen gösterin.Glikozu profesyonel pastacılık malzemesi satan yerlerden temin edebilir, arzuya göre sıvı gıda boyası kullanarak renk katabilirsiniz.

Marshmallow tarifi için servis önerisi

Marshmallow karışımını, krema sıkma poşetine aldıktan sonra nişasta ve pudra şekeri serpilmiş bir zemine tek tek sıkabileceğiniz gibi geniş bir kaba aktarıp üzerini düzelttikten sonra küp şeklinde keserek de servis edebilirsiniz.Mısır nişastası yerine rendelenmiş Hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025