Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Marine Tavuk Şiş & Ezme Tarifi

Marine Tavuk Şiş & Ezme

Marine Tavuk Şiş & Ezme Tarifi

Marine Tavuk Şiş & Ezme tarifi: Marine Tavuk Şiş & Ezme için gerekli malzemeler nelerdir? Marine Tavuk Şiş & Ezme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Marine Tavuk Şiş & Ezme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Marine sosu için:

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Ezme için:

  • 3 adet kırmızı biber
  • 6 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Servisi için:

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet lavaş
  • 1/2 demet maydanoz

Marine Tavuk Şiş & Ezme tarifi nasıl yapılır?

  • İşe tüm marinasyon malzemelerini karıştırarak başlayın ve kenarda dinlendirin. Tavukları küpler halinde kesin ve sosu süzerek üzerine dökün. Ağzı kapalı şekilde buzdolabında ideal olarak 1-6 saat kadar dinlendirin.
  • Ezme için sebzeleri robotta aktarın ve minik parçalar haline getirin. Tavada suyu gidene kadar zeytinyağı ve defne yaprağıyla ile pişirin. Sunum esnasında defne yaprağını çıkarın ve nar ekşisi gezdirin.
  • Kırmızı soğanı kesebildiğiniz kadar ince kesin sumak, tuz ve zeytinyağı ile hafifçe yoğurun.
  • Sunum esnasında kıyılmış maydanoz üzerinde servis edebilirsiniz. Tavukları şişe takın ve sıcak bir tavada her yüzeyini çevirerek kızarama kadar pişirin.
  • Servis etmeden önce lavaşları pişen tavuklara sürterek lezzetlenmelerini sağlayın. Hazırladığınız tüm tarifleri farklı tabaklara aktararak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Marine Tavuk Şiş & Ezme tarifinin püf noktası nedir?

Tavukları 1-6 saat arası marine etmeye özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025