Marine Tavuk Şiş & Ezme Tarifi
Marine Tavuk Şiş & Ezme tarifi: Marine Tavuk Şiş & Ezme için gerekli malzemeler nelerdir? Marine Tavuk Şiş & Ezme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Marine Tavuk Şiş & Ezme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Marine sosu için:
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 adet limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
Ezme için:
- 3 adet kırmızı biber
- 6 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Servisi için:
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet lavaş
- 1/2 demet maydanoz
Marine Tavuk Şiş & Ezme tarifi nasıl yapılır?
- İşe tüm marinasyon malzemelerini karıştırarak başlayın ve kenarda dinlendirin. Tavukları küpler halinde kesin ve sosu süzerek üzerine dökün. Ağzı kapalı şekilde buzdolabında ideal olarak 1-6 saat kadar dinlendirin.
- Ezme için sebzeleri robotta aktarın ve minik parçalar haline getirin. Tavada suyu gidene kadar zeytinyağı ve defne yaprağıyla ile pişirin. Sunum esnasında defne yaprağını çıkarın ve nar ekşisi gezdirin.
- Kırmızı soğanı kesebildiğiniz kadar ince kesin sumak, tuz ve zeytinyağı ile hafifçe yoğurun.
- Sunum esnasında kıyılmış maydanoz üzerinde servis edebilirsiniz. Tavukları şişe takın ve sıcak bir tavada her yüzeyini çevirerek kızarama kadar pişirin.
- Servis etmeden önce lavaşları pişen tavuklara sürterek lezzetlenmelerini sağlayın. Hazırladığınız tüm tarifleri farklı tabaklara aktararak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Marine Tavuk Şiş & Ezme tarifinin püf noktası nedir?
Tavukları 1-6 saat arası marine etmeye özen gösterin.