Margarinsiz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Margarinsiz Tuzlu Kurabiye tarifi: Margarinsiz Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Margarinsiz Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Margarinsiz Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 3 - 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 2 tatlı kaşığı susam
Margarinsiz Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için, un hariç gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan hafif yağlı bir hamur elde edin. Ardından hamuru buzdolabında 20-30 dakika kadar soğutun.
- Dinlenen hamurdan hafif iri bir parça alın ve tezgahın üzerinde rulo hale getirin. Bıçak yardımıyla kesin uzun çubuklar elde edin.
- Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün. Susam serpin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi çok hafif dönene kadar yaklaşık 10-12 dakika aralığında pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Margarinsiz Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız kurabiyeleri kapalı bir kap ya da cam bir kavanozun içerisinde hava almayacak şekilde, oda ısısında 2 haftaya kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz. İçerisine koyacağınız sirke organik bir elma veya üzüm sirkesi olursa dayanıklılığını arttıracaktır.