Margarinsiz Dereotlu Poğaça Tarifi
Margarinsiz Dereotlu Poğaça tarifi: Margarinsiz Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Margarinsiz Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Margarinsiz Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 15 dal dereotu (ince kıyılmış)
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 2,5 su bardağı un (2 bardaktan sonra kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Margarinsiz Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri bir kaba alın. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, yağlanmış fırın tepsinize dizin.
- Ayırdığınız yumurta sarısını sürün, çörek otu ve susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 ile 25 dakika arası pişirin.