Mardin Usulü İçli Köfte Tarifi
Mardin Usulü İçli Köfte tarifi: Mardin Usulü İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Mardin Usulü İçli Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mardin Usulü İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı bulgur (içli köftelik)
- 1 su bardağı bulgur (kısırlık)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 500 ml. sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gram orta yağlı dana kıyması
- 1 çay kaşığı tuz (kıymalı harç için)
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1/2 demet doğranmış maydanoz
- 200 gram yağlı kıyma (bulgurla birlikte yoğurmak için)
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı toz kişniş
- 1 avuç doğranmış maydanoz
Mardin Usulü İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesine iki çeşit bulgurun tamamını, tuz ve toz kişnişi ekleyip karıştırın.
- Üzerine sıcak su ekleyip tekrar karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp bulgurlar şişene kadar bu şekilde bekletin.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın ve kıymayı ekleyip, tuzunu koyup kavurmaya başlayın.
- Kıymalar biraz kavrulduktan sonra soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
- 1/2 demet doğranmış maydanozu da ekleyip, karıştırıp ocaktan alın.
- Streç film sarıp şişmeye bıraktığımız bulgurların üzerine yağlı kıymayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Tezgaha uzun bir streç film serin.
- Yoğurduğunuz bulgurdan limondan biraz küçük toplar yuvarlayın.
- 2 bulgur topunu yan yana tezgaha serdiğiniz streç filmin üzerine yayın.
- Bir tanesinin ortasına 2 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun.
- Kıymalı harç koymadığınız bulgurlu hamuru harcı koyduğunuzun üzerine streç film yardımıyla kapatın ve streçi üzerinden çekin.
- Bir su bardağı ağzı ile hamuru kesin.
- Kestikten sonra iyice kapandığından emin olun ve uca doğru inceltin.
- Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Üzerine toz kişniş ve doğranmış maydanoz serpiştirip servis edin.