Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mardin Usulü İçli Köfte Tarifi

Mardin Usulü İçli Köfte

Mardin Usulü İçli Köfte Tarifi

Mardin Usulü İçli Köfte tarifi: Mardin Usulü İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Mardin Usulü İçli Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mardin Usulü İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı bulgur (içli köftelik)
  • 1 su bardağı bulgur (kısırlık)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 500 ml. sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 gram orta yağlı dana kıyması
  • 1 çay kaşığı tuz (kıymalı harç için)
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1/2 demet doğranmış maydanoz
  • 200 gram yağlı kıyma (bulgurla birlikte yoğurmak için)

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı toz kişniş
  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Mardin Usulü İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kasesine iki çeşit bulgurun tamamını, tuz ve toz kişnişi ekleyip karıştırın.
  • Üzerine sıcak su ekleyip tekrar karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp bulgurlar şişene kadar bu şekilde bekletin.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın ve kıymayı ekleyip, tuzunu koyup kavurmaya başlayın.
  • Kıymalar biraz kavrulduktan sonra soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  • 1/2 demet doğranmış maydanozu da ekleyip, karıştırıp ocaktan alın.
  • Streç film sarıp şişmeye bıraktığımız bulgurların üzerine yağlı kıymayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Tezgaha uzun bir streç film serin.
  • Yoğurduğunuz bulgurdan limondan biraz küçük toplar yuvarlayın.
  • 2 bulgur topunu yan  yana tezgaha serdiğiniz streç filmin üzerine yayın.
  • Bir tanesinin ortasına 2 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun.
  • Kıymalı harç koymadığınız bulgurlu hamuru harcı koyduğunuzun üzerine streç film yardımıyla kapatın ve streçi üzerinden çekin.
  • Bir su bardağı ağzı ile hamuru kesin.
  • Kestikten sonra iyice kapandığından emin olun ve uca doğru inceltin.
  • Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Üzerine toz kişniş ve doğranmış maydanoz serpiştirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025