Maraş Tarhanası Tarifi
Maraş Tarhanası tarifi: Maraş Tarhanası için gerekli malzemeler nelerdir? Maraş Tarhanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1000 gram
Maraş Tarhanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram aşurelik buğday
- 1,5 kilogram süzme yoğurt
- 1 çay bardağı un
- 5 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı tuz
Maraş Tarhanası tarifi nasıl yapılır?
- Aşurelik buğdayları büyükçe bir tencerenin içerisine alın. Üzerine 2 litre kadar su ekleyin.
- Yaklaşık 4 saat kadar kaynatın. Bu sırada suyu eksildikçe ilave edin.
- Pişen buğdayları bir köşeye alın. Bu sırada yoğurtlu harcı hazırlayın.
- Yoğurdun içerisine kekik,un ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın.
- Soğuyan buğdayların içerisine yoğurtlu harcı ilave edin ve iyice karıştırın.
- Güneş gören bir yere kurutma apartınızı serin ve üzerine çok ince bir tabaka halinde tarhana harcınızı yayın.
- Yaklaşık iki gün tarhanalar kuruyup, çıtırlaşana kadar güneşin altında bekletin.
- Kuruduklarında bir kavanozun içerisinde ya da bez bir torbanın içerisinde muhafaza edin. İster cips gibi yiyin, ister çorbasını yapın. Afiyet olsun.
Maraş Tarhanası tarifinin püf noktası nedir?
Tarifi hazırlarken süzme yoğurt yerine ekşimiş yoğurt kullanabilir, kekik yerine farklı baharatlar tercih edebilirsiniz.