Mantı Tadında Arpa Şehriye Tarifi
Mantı Tadında Arpa Şehriye tarifi: Mantı Tadında Arpa Şehriye için gerekli malzemeler nelerdir? Mantı Tadında Arpa Şehriye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mantı Tadında Arpa Şehriye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı sos için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 150 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yoğurtlu sos için:
- 1 kase yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Mantı Tadında Arpa Şehriye tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye aldığınız tereyağı ve zeytinyağında arpa şehriyeleri renkleri dönene dek yaklaşık 5 dakika boyunca kavurun.
- Renk aldıklarında üstlerine sıcak suyu ve tuzu ilave edin, tencerenin altını kısın, kapağını kapatın ve pilav suyunu çekene dek bu şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Pilav demini alırken soğanı yemeklik doğrayın ve içine kıymayı ekleyin. Kıymanın rengi dönünce salçasını ve baharatlarını da ilave edin. Kıvamı çok yoğun gelirse biraz su da ekleyebilirsiniz.
- Demini almış olan arpa şehriyeyi derince bir kaseye alın ve sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Üstüne de hazırladığınız kıymalı sostan dökün ve servis edin.Afiyetler olsun!