Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantı Makarna Tarifi

Mantı Makarna

Mantı Makarna Tarifi

Mantı Makarna tarifi: Mantı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Mantı Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı için:

  • 1 paket Mantı Makarna
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Yoğurt için:

  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Mantı Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Kabımıza kıymamızı alıyoruz içine minik minik doğradığımız soğanları ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz.
  • Hazırladığımız kıymalı harcımızı sıkma torbasına alıp (sıkma torbanız yoksa elimizdedir koyabilirsiniz) makarnaların içine dolduralım.
  • Tenceremize makarna haşlama suyunu koyup suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suya doldurduğunuz mantı makarnalarını atıp haşlıyoruz.
  • Haşlanan makarnaları süzüp, tenceremize sıvı yağı döküp makarnalarımızı yağlıyoruz. Küçük bir tavada sıvı yağı kızdırıp içine pul biber atıp sos hazırlıyoruz.
  • Yoğurt ve yağ ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantı Makarna tarifinin püf noktası nedir?

12 dakikadan fazla pişirmeyelim ki hamur olmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025