Mantı Makarna Tarifi
Mantı Makarna tarifi: Mantı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Mantı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mantı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantı için:
- 1 paket Mantı Makarna
- 400 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yoğurt için:
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Mantı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Kabımıza kıymamızı alıyoruz içine minik minik doğradığımız soğanları ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz.
- Hazırladığımız kıymalı harcımızı sıkma torbasına alıp (sıkma torbanız yoksa elimizdedir koyabilirsiniz) makarnaların içine dolduralım.
- Tenceremize makarna haşlama suyunu koyup suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suya doldurduğunuz mantı makarnalarını atıp haşlıyoruz.
- Haşlanan makarnaları süzüp, tenceremize sıvı yağı döküp makarnalarımızı yağlıyoruz. Küçük bir tavada sıvı yağı kızdırıp içine pul biber atıp sos hazırlıyoruz.
- Yoğurt ve yağ ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantı Makarna tarifinin püf noktası nedir?
12 dakikadan fazla pişirmeyelim ki hamur olmasın.