Mantı Çorbası Tarifi
Mantı Çorbası tarifi: Mantı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mantı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mantı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 büyük su bardağı mantı (önceden hazırlanmış taze mantı)
- 3/4 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 6 su bardağı sebze suyu (veya normal su)
Mantı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurmaya başlayın.
- Soğanlar iyice yumuşayınca üzerine 6 su bardağı tuzlu su ekleyip mantıları haşlanmaları için suya atın.
- Mantıların haşlanmasına yakın içerisine nohutları da ekleyin.
- Başka bir tencereyede sıvı yağ ve tereyağı kızdırın, unu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
- Şalçayı da ekleyin onun da hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
- Mantıların haşlandığı sudan 1 kepçe alıp unlu karışımın üzerine dökün ve karışımı açın.
- Daha sonra 1 kepçe daha döküp unların topaklarının açılmasını sağlayın ve en sonunda, mantılar iyice pişince bütün mantıları, nohutları ve suyu unlu karışıma ekleyin ve kıvam bulana kadar hafif hafif karıştırarak pişirin.
- Yoğurt ve yumurta sarısını dışarıda bir kasede çırpın. Sonra çorbayla ılıştırıp bütün kaseyi yavaş yavaş, çorbayı karıştıra karıştıra tencerenin içine dökün.
- Tıkırdamaya başladıktan sonra tuz, nane ve biberini de ekleyip karıştırın. Bir iki taşım kaynasın ve ocaktan alın.