Mantı Çorbası Tarifi
Mantı Çorbası tarifi: Mantı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mantı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Mantı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı mantı
- 1 yemek kaşığı nohut
- 2,5 su bardağı mantı
- 1 yemek kaşığı nohut
- 2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Mantı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak mantı ve nohutları ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanan mantıyı ve nohutları süzdükten sonra bir kenara alın.
- Tencerede sıvı yağı kızdırdıktan sonra soğanı ve sarımsağını ekleyerek kavurun, ardından naneyi ilave edip kavurma işlemine devam edin.
- Salçayı ekleyip kavurma işlemine devam edin daha sonrasında et/tavuk suyunu ilave edip karıştırın.
- Hemen ardından nohut ve mantıyı ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kaynayan çorbanızın içerisine pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra çorbanızın altını kapatın.
- Pişen çorbanızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ilave edip servis edin. Afiyet olsun.
Mantı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Mantıyı eritmeden haşlamalısınız.