Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantı Çorbası Tarifi

Mantı Çorbası

Mantı Çorbası Tarifi

Mantı Çorbası tarifi: Mantı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mantı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı mantı
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • 2,5 su bardağı mantı
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • 2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt

Mantı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak mantı ve nohutları ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanan mantıyı ve nohutları süzdükten sonra bir kenara alın.
  • Tencerede sıvı yağı kızdırdıktan sonra soğanı ve sarımsağını ekleyerek kavurun, ardından naneyi ilave edip kavurma işlemine devam edin.
  • Salçayı ekleyip kavurma işlemine devam edin daha sonrasında et/tavuk suyunu ilave edip karıştırın.
  • Hemen ardından nohut ve mantıyı ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kaynayan çorbanızın içerisine pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra çorbanızın altını kapatın.
  • Pişen çorbanızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ilave edip servis edin. Afiyet olsun.

Mantı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Mantıyı eritmeden haşlamalısınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025