Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantı Tarifi

Mantı

Mantı Tarifi

Mantı tarifi: Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça

Üzeri için:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber

Mantı tarifi nasıl yapılır?

    Mantı tarifinin püf noktası nedir?

    Mantı hamurunuz esnek olursa, içini doldurma ve kapatma kısmında zorlanmazsınız. Hamurunuz çatlamaz ve yırtılmaz. Ayrıca, hamurunuzun kuruyup sertleşmemesi için kapatma işlemini mümkün olduğu kadar hızlı yapmaya çalışmanızı tavsiye ederiz.


    Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

    TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

    Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025