Mantı Tarifi
Mantı tarifi: Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su (kontrollü ekleyin)
İç harç için:
- 1 adet kuru soğan
- 300 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Sosu için:
- 1/2 fincan sıvı yağ
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Unun ortasını havuz gibi açıp, tuz, yumurta ve azar azar su ilave ederek orta sert bir hamur edelim.
- Homojen bir şekilde yoğurduğumuz hamuru 3 eşit bezeye ayırarak üzerine nemli bir bez örtelim ve en az 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- İç harç için kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine kıyma ve baharatları ilave edelim ve iyice karıştıralım.
- Dinlenen hamuru merdane yada oklava ile aşırı ince olmayacak şekilde açalım.
- Küçük boy bir kalıpla kesip orta kısmına bir miktar kıyma yerleştirelim.
- Son olarak önce D şeklinde kapatıp sonra da uçlarını üst üste getirerek elimizle hafifçe bastıralım.
- Hazırlanan mantıkları tuzlu ve kaynar suda 10-15 dakika haşlayıp kevgir ile sudan çıkaralım.
- Ayrı bir kapta yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı birleştirelim.
- Sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağı alalım, orta ateşte ısınınca üzerine önce salçayı, sonra toz kırmızı biber ve kuru naneyi ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Mantıları servis tabağına alıp, önce yoğurt sonra da sos ilave ederek servis yapalım. Afiyet olsun.
Mantı tarifinin püf noktası nedir?
Mantıyı hazırlarken su yerine süt ve 1 yumurta yerine 2 yumurta kullanabilirsiniz.. Şekil verirken dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.