Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler Tarifi

Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler

Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler Tarifi

Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler tarifi: Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Temel hamuru için:

  • 250 gram buğday unu
  • 125 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Dolgu için:

  • 100 ml. süt
  • 200 ml. yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 3 adet büyük boy mantar
  • 2 sap yeşil soğan
  • 1 adet chili biberi
  • 10 yaprak taze fesleğen yaprağı

Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için un ve tuzu bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını küp doğrayın ve una ekleyerek parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın. Azar azar suyu da ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tart kaplarınızı tezgaha çıkarın. Buzdolabında dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün ve her birini tart kalıplarına yerleşecek boyda oklava veya uzun bir cam kavanoz yardımıyla açın.
  • Hamurları tart kalıplarına döşeyin, kenarlarının da eşit şekilde kaplandığından emin olun. Bir çatalın ucuyla hamura delikler açın. 15 dakika fırınlayın.
  • Mantar, taze soğan ve chili biberi ince kıyın. Fesleğen yapraklarıyla birlikte bir kasede karıştırın.
  • En son, dolguyu hazırlayın. Tüm malzemeleri bir kasede çırpın. Tart hamurlarını fırından çıkarın ve dolgu sıvısını her birine eşit miktarda dağıtın. Üzerine de mantar karışımını koyun. 20 dakika veya üzeri kızarana dek pişirin.

Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru avuç içiyle değil parmak ucuyla yoğurmanız gerekiyor zira avuç içinin sıcaklığıyla hamurun kıvamı bozulabilir. İstediğimiz ele yapışmayan, diri ve sertçe bir hamur elde etmek.

Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler tarifi için servis önerisi

Yanında yeşil salata ve çay ile tam bir beş çayı keyfi olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025