Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı ve Ada Çaylı Gnocchi Tarifi

Mantarlı ve Ada Çaylı Gnocchi

Mantarlı ve Ada Çaylı Gnocchi Tarifi

Mantarlı ve Ada Çaylı Gnocchi tarifi: Mantarlı ve Ada Çaylı Gnocchi için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı ve Ada Çaylı Gnocchi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı ve Ada Çaylı Gnocchi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Gnocchi için:

  • 500 gram patates
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Ada çaylı mantar için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 6-7 adet ada çayı yaprağı
  • 250 gram mantar
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Mantarlı ve Ada Çaylı Gnocchi tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri soyup küçük parçalar kalmayacak şekilde ezin.
  • Ezdiğiniz patatesleri bir tepsiye alıp soğumaya bırakın. Bu aşama önemli çünkü patateslerinizi yeteri kadar soğutmazsanız gnocchileriniz dağılacaktır.
  • Patatesler iyice soğuduktan sonra yarım su bardağı unla karıştırıp yumurtayı ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Yumurta iyice karışınca çeyrek su bardağı daha un ekleyin ve karıştırın.
  • Karıştıktan sonra geri kalan çeyrek su bardağı unu da ekleyin ve yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur kıvamına gelince streç filmle kaplayıp dolapta en az yarım saat bekletin.
  • Dolaptan çıkardığınız hamuru 5 parçaya ayırıp her bir parçayı unladığınız tezgahta yuvarlayarak uzun ince bir şekil verin ve hamurdan yarım cm boyunda kare parcalar kesin ve unlayın.
  • Her bir parçaya bir çatalın arka yüzünü kullanarak nazik bir şekilde bastırıp yuvarlayarak şekil verin. Şekil verdiğiniz parçaları bol unlu bir tepsiye alın.
  • Mantarları pişirmek için, tereyağını bir tavada eritin ve ince doğradığınız 4-5 yaprak ada çayını yağın içine atın, bir kez karıştırıp isteğinize göre doğradığınız mantarları ekleyin.
  • Mantarları arada karıştırarak ada çayını yakmadan pişirin, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Gnocchileri kaynayan tuzlu suda çok doldurmadan haşlayın. Gnocchiler suyun yüzeyine çıktıktan sonra 1 dakika daha haşlayıp mantarlara ekleyin, birkaç kaşık makarna suyunu da tavaya ekleyin. Afiyet olsun.

Mantarlı ve Ada Çaylı Gnocchi tarifinin püf noktası nedir?

Patatesleri ezdikten sonra soğutmanız çok önemli, patatesler yeteri kadar soğumazsa içindeki buhardan dolayı daha çok un eklemeniz gerekebilir, bu da gnocchilerinizin haşlarken dağılmasına veya yenilemeyecek kadar sert olmasına sebep olur. Mantar sevmiyorsanız gnocchileri tarifteki gibi haşlayıp pesto, domates sos veya kendi favori makarna sosunuzla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025