Mantarlı Tavuklu Krep Makarna Tarifi
Mantarlı Tavuklu Krep Makarna tarifi: Mantarlı Tavuklu Krep Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Tavuklu Krep Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Tavuklu Krep Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı un
- 3/4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
Mantarlı Tavuklu Krep Makarna İçin:
- 3 adet mantar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 parça tavuk but (kemiksiz)
- 1 tutam karabiber
- 2 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 paket krema
- 50 gram parmesan
Mantarlı Tavuklu Krep Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Un, süt, su, zeytinyağı, tuz ve yumurtayı pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın.
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla ısınmış tavayı yağlayın.
- Kepçeyle krep hamurunu ısınan tavaya dökün. Kepçenin tersiyle hamuru yayabilirsiniz.
- İki yüzü de iyice pişinceye kadar çevirerek pişirin.
Mantarlı Tavuklu Krep Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı kullanmadan önce oda sıcaklığında bekletin. Buzdolabından çıktığı gibi kremayı direkt ısıyla temas ettirmek kremanın dokusunun bozulmasına(kesilmesine) neden olacaktır.
Mantarlı Tavuklu Krep Makarna tarifi için servis önerisi
Dilerseniz bol ince kıyılmış maydanoz yardımıyla sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.