Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi
Mantarlı Tavuklu Börek tarifi: Mantarlı Tavuklu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Tavuklu Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Mantarlı Tavuklu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 1 parça tavuk göğsü (haşlanmış)
- 400 gram kültür mantarı
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 adet yufka
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için:
- 3 adet yumurta
- 200 mililitre krema
Üzeri için:
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
Mantarlı Tavuklu Börek tarifi nasıl yapılır?
- Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Mantarları temizleyip dilimleyin. Biberin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın, bezelyeyi de ekleyerek başka tavada soteleyin. Tavukları da mantarlı karışıma aktarıp biraz daha pişirdikten sonra ılınmaya bırakın.
- 20 cm’lik kalıbı yağlayın. Bir yufkayı yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Diğer yufkayı da aynı şekilde diğerinin üzerine yerleştirip tereyağı sürün. Pişirdiğiniz sebzeli harcı yufkanın üzerine yayın.
- 3 yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Kremayı ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.(Bu karışımdan üstü için az bir şey ayırın.)
- Karışımı sebzeli harcın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Sarkan yufka parçalarını ince katlayıp kalıbın kenarlarına yerleştirin.
- Üzeri için ayırdığınız yumurtalı karışımı kenardaki yufkaya sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.