Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Mantarlı Tavuk Sote tarifi: Mantarlı Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 1/2 paket mantar
- 1/2 paket tavuk bonfile
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
Mantarlı Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle malzemeleri yıkayın ve domates ile soğan kabuklarını soyun.
- Soğanları küp küp doğrayın.
- 1 çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.
- Soğanların üzerine yeşil ve kırmızı biberi doğayıp ekleyin ve kavurmaya devam edin. Biraz karıştırdıktan sonra tavukları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tavuklar beyazlaşıp pişmeye yakın olduktan sonra, mantarı ve küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
- Karıştırmadan önce tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hepsini karıştırıp mantarın suyu çıktıktan sonra biber salçasını ekleyin. Salça ile karıştırıp üzerini kapatıp mantarın suyu ile pişmesini bekleyin.
Mantarlı Tavuk Sote tarifi için servis önerisi
Bazlama ekmeği ile servis edebilirsiniz.