Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Mantarlı Tavuk Sote tarifi: Mantarlı Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tabaklık
Mantarlı Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 12 adet orta boy mantar
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet büyük boy kırmızı biber
- 2 adet büyük boy çarliston biber
- 1 adet büyük boy domates
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber)
Mantarlı Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Soğanlar küçük küçük doğranıp tencereye konulur.Üzerine sıvı yağ eklenip kavrulur.
- Kavrulan soğanlara tavuklar eklenip kavrulur. Mantarlar yıkanıp istenilen büyüklükte doğranıp tencereye konulur.
- Biraz daha kavrulur. Sonra üzerine sırasıyla doğranmış biberler ve kabuğu soyulmuş domates küp küp doğranıp eklenir.
- Kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Üzerine ağız tadına göre baharatlar ve tuz eklenir. Afiyet olsun.
Mantarlı Tavuk Sote tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları limonlu suda bekletirseniz renginin beyaz kalmasını sağlarsınız.
Mantarlı Tavuk Sote tarifi için servis önerisi
Piştikten sonra 10 dakika dinlendirilir ve sonrasında sıcak şekilde servis edilir.