Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote tarifi: Mantarlı Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Tavuk Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 300 gram kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 adet kapya biber (doğranmış)
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantarlı Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
  • Ardından 2 adet doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
  • 300 gram doğranmış mantarı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün.
  • Son olarak; 1 adet kabukları soyulup doğranmış domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber ve 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin.
  • 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Domatesler suyunu çektiğinde mantarlı tavuk soteniz hazır demektir. Afiyet olsun!

Mantarlı Tavuk Sote tarifinin püf noktası nedir?

Mantarları beyazlaması için limonlu suda bekletebilir, kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025