Mantarlı Tavuk Sandal Tarifi
Mantarlı Tavuk Sandal tarifi: Mantarlı Tavuk Sandal için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Tavuk Sandal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Mantarlı Tavuk Sandal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 500 gram kemiksiz tavuk but
Marine sos için:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/3 çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler:
- 400 gram mantar
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy kapya biber
- 1 adet büyük boy yeşil köy biberi
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/3 çay kaşığı karabiber
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı süt
Üzerine:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Mantarlı Tavuk Sandal tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavukları marine edelim. Tavukların üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biberini serpelim.
- 3 yemek kaşığı da sıvı yağ dökelim. Tavukları üst üste alıp ovalayarak baharatların tavuğa işlemesini sağlayalım.
- Ardından bir kenarda sebzeleri hazırlayana kadar dinlendirelim.
- Tavuklar dinlenirken sebzeleri hazırlamaya geçelim. 1 adet soğanı yemeklik doğrayalım.
- Biberleri de küçük dilimlere ayıralım. Mantarları da ince ince dilimledikten sonra pişirme aşamasına geçebiliriz.
- Uygun bir tavayı ocağa alıp iyice ısısını bekleyelim. Isındığında tavukları tavaya alıp yüksek ateşte her iki tarafını da 1-2 dakika mühürleyelim.
- Daha sonra ocağın altını kısalım. Kısık ateşte ara ara çevirerek tavukları pişirelim. Pişen tavukları bir tabağa alalım.
- Aynı tavaya soğanları ilave edip 3-4 dakika kavuralım. Arkasından biberleri kavurmaya devam edelim. 2-3 dakika sonra mantarları ilave edelim.
- 1, 5 çay kaşığı tuz ve çeyrek çay kaşığı karabiber ekledikten sonra mantarlar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 12 dakika pişirelim.
- 2 yemek kaşığı un ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra yarım su bardağı süt ilave edelim.
- Harcımız kıvam alana kadar yaklaşık 2-3 dakika daha karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
- Fırın kabına tavukları dizelim. Tavukların üzerine mantarlı harçtan yerleştirelim.
- Harcın üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.
Mantarlı Tavuk Sandal tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan su bardağı 200ml.