Mantarlı Tavuk Tarifi
Mantarlı Tavuk tarifi: Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5-6 adet mantar
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 1/4 demet dereotu
Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları 1-2 saat önceden süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle birlikte buzdolabında marinasyona bırakın.
- Mantarların kabuklarını soyun veya nemli bir peçete yardımıyla temizleyin.
- Temizlenen mantarları iri iri doğrayın.
- Tavayı ısıtın ve ısınan tavada zeytinyağını ısıtın. Mantarları ilave edin ve soteleyin. Mantarlar suyunu salıp çekince hafif tuz ve karabiberle aromalandırın.
- Mantarları tahta kaşık yardımıyla tavadan alın ve aynı tavada marine olmuş tavukları pişirin.
- Tavukların iki tarafı da iyice pişince, mantarları ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla hafif çevirin.
- Servis tabağına alın ve ince kıyılmış dereotlarıyla sunumunuzu tamamlayın. Afiyet olsun!
Mantarlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavukları marine etmek, daha yumuşak ve daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır.