Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Tavuk Tarifi

Mantarlı Tavuk

Mantarlı Tavuk Tarifi

Mantarlı Tavuk tarifi: Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 1/4 demet dereotu

Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları 1-2 saat önceden süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle birlikte buzdolabında marinasyona bırakın.
  • Mantarların kabuklarını soyun veya nemli bir peçete yardımıyla temizleyin.
  • Temizlenen mantarları iri iri doğrayın.
  • Tavayı ısıtın ve ısınan tavada zeytinyağını ısıtın. Mantarları ilave edin ve soteleyin. Mantarlar suyunu salıp çekince hafif tuz ve karabiberle aromalandırın.
  • Mantarları tahta kaşık yardımıyla tavadan alın ve aynı tavada marine olmuş tavukları pişirin.
  • Tavukların iki tarafı da iyice pişince, mantarları ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla hafif çevirin.
  • Servis tabağına alın ve ince kıyılmış dereotlarıyla sunumunuzu tamamlayın. Afiyet olsun!

Mantarlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Tavukları marine etmek, daha yumuşak ve daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025