Mantarlı Pilav Tarifi
Mantarlı Pilav tarifi: Mantarlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 200 gram mantar
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet maydanoz
Mantarlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın.
- Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun.
- Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün.
- Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin.
- Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Mantarlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pirinçleri kavururken; pilava 1- 2 damla limon suyu ve 1 adet kesme şeker eklerseniz pirinçler tane tane olur ve pilavınız yapışmaz.