Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Pilav Tarifi

Mantarlı Pilav

Mantarlı Pilav Tarifi

Mantarlı Pilav tarifi: Mantarlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 200 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet maydanoz

Mantarlı Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın.
  • Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun.
  • Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün.
  • Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin.
  • Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Mantarlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Pirinçleri kavururken; pilava 1- 2 damla limon suyu ve 1 adet kesme şeker eklerseniz pirinçler tane tane olur ve pilavınız yapışmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025