Mantarlı Pilav Tarifi
Mantarlı Pilav tarifi: Mantarlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Mantarlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kültür mantarı
- 500 gram basmati pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet küp şeker
- 1 litre su
Mantarlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci tuzlu, sıcak suda bir saat kadar bekletip, iyice yıkayıp, süzüyoruz.nMantarları temizleyip, doğruyoruz.
- Tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup, ince çekilmiş soğanı ve küp şekeri ekleyip kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak suyunu koyuyoruz.
- Pirinçleri de ekleyip kısık ateşte çok karıştırmadan pilavı pişiriyoruz.
Mantarlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Basmati pirinç yerine, normal pirinç de kullanılabilir. Suyunu normal pirince göre ayarlayabiliriz.. Basmati pirinç görsel olarak mantara yakıştığı için, tercih edebilirsiniz.