Mantarlı Patates Graten Tarifi
Mantarlı Patates Graten tarifi: Mantarlı Patates Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Patates Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Patates Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patates
- 400 gram kültür mantarı
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Mantarlı Patates Graten tarifi nasıl yapılır?
- 4 adet patatesin kabuklarını soyun. Sonra bir parmak kalınlığında dilimleyip 20 dakika soğuk suda bekletin. Pişirme öncesinde suyunu süzdürüp, kağıt havluyla kurulayın.
- Mantarların sap kısmını çıkarıp zar kısmını aşağıdan yukarı doğru soyun, dörde bölün.
- Patatesleri kızgın yağda 6 dakika kızartın.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Mantarları ekleyin. Mantarları suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz ile tatlandırın.
- Beşamel sos için çukur bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve terayağını koyun. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin ve iki dakika boyunca kavurun. Ardından karıştırarak sütü ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ekledikten sonra kaynayana kadar pişirin.
- Küçük boy borcama kızarttığınız patatesleri ve mantarları yerleştirin. Üzerine beşamel sosu döküp kaşar peynirini serpiştirin.
- 185 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir müddet dinlendirerek servis edin, afiyet olsun!