Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Patates Graten Tarifi

Mantarlı Patates Graten

Mantarlı Patates Graten Tarifi

Mantarlı Patates Graten tarifi: Mantarlı Patates Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Patates Graten nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Patates Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patates
  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Mantarlı Patates Graten tarifi nasıl yapılır?

  • 4 adet patatesin kabuklarını soyun. Sonra bir parmak kalınlığında dilimleyip 20 dakika soğuk suda bekletin. Pişirme öncesinde suyunu süzdürüp, kağıt havluyla kurulayın.
  • Mantarların sap kısmını çıkarıp zar kısmını aşağıdan yukarı doğru soyun, dörde bölün.
  • Patatesleri kızgın yağda 6 dakika kızartın.
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Mantarları ekleyin. Mantarları suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz ile tatlandırın.
  • Beşamel sos için çukur bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve terayağını koyun. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin ve iki dakika boyunca kavurun. Ardından karıştırarak sütü ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi ekledikten sonra kaynayana kadar pişirin.
  • Küçük boy borcama kızarttığınız patatesleri ve mantarları yerleştirin. Üzerine beşamel sosu döküp kaşar peynirini serpiştirin.
  • 185 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir müddet dinlendirerek servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025