Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Omlet Tarifi

Mantarlı Omlet

Mantarlı Omlet Tarifi

Mantarlı Omlet tarifi: Mantarlı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Omlet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 adet kültür mantarı
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı krema
  • 3 dal frenk soğanı (üzeri için)

Mantarlı Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarları temizleyin ve iri iri doğrayın.
  • Tereyağını, ısınan tavada eritin ve mantarları soteleyin. Sotelenen mantarları bir kaba alın.
  • Yumurta ve diğer malzemeleri çırparak karıştırın.
  • Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden, yumurtalı karışımı tavaya dökün ve tavanın altını kısın. Kapağını kapatıp, üst kısmı fokurdayana kadar pişirin.
  • Sotelenen mantarları ve ince ince dilimlenmiş frenk soğanlarını da ilave ederek omleti ikiye katlayın. Bu hali ile dikkatlice tabağa alın ve üzerine frenk soğanını da ilave ederek sunun. İşte bu kadar, afiyet olsun.

Mantarlı Omlet tarifinin püf noktası nedir?

Tavanın kapağını kapamak, daha puf ve kabarık bir omlet pişirmenize yardımcı olur.

Mantarlı Omlet tarifi için servis önerisi

Tavadan aldıktan sonra kaşar veya cheddar peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025