Mantarlı Nohut Yemeği Tarifi
Mantarlı Nohut Yemeği tarifi: Mantarlı Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Nohut Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 250 gram mantar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mantarlı Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Nohutları önceden haşlayın ve kabuklarını çıkarın.
- Tencereyi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
- Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Isınan tencereye alarak soteleyin, irice doğradığınız mantarları soğanlarla beraber kavurun.
- Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin.
- Mantarlar suyunu salıp geri çektiğinde salçayı ve domatesleri ekleyin.
- Daha önceden haşladığınız nohutları ekleyerek, nohutların üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
- Tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!
Mantarlı Nohut Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları yıkamak yerine baş kısımındaki kabuğunu soyun ve nemli bir bezle temizleyin. Mantarı çok fazla suyla temas ettirmek kararmasına sebep olacaktır. Ancak içinize sinmediyse hızlıca sudan geçirmeniz yeterli olacaktır.
Mantarlı Nohut Yemeği tarifi için servis önerisi
Maydanoz yaprakları ile süsleyebilir, pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.