Mantarlı Makarna Tarifi
Mantarlı Makarna tarifi: Mantarlı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Kalem Makarna
- 10 adet mantar
- 2 dal taze kekik
- 1+1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
- 5 su bardağı su
Mantarlı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- 5 su bardağı suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine tuz ilave edin.
- Makarnayı kaynayan suya ilave edin. 7-8 dakika haşlayın ve süzün. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve süzülen makarnayı ilave edin.
- Makarna tenceresinin kapağını kapatın ve 2-3 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakın.
- 1/2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve temizlenmiş mantarları tavada çevirin.
- Mantarlar suyunu salıp çekince tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Haşlanan makarnaları mantarların olduğu tavaya alın ve taze kekikle lezzetlendirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Mantarlı Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları yıkamak yerine baş kısımındaki kabuğunu soyun ve nemli bir bezle temizleyin. Mantarı çok fazla suyla temas ettirmek kararmasına sebep olacaktır.
Mantarlı Makarna tarifi için servis önerisi
Dilerseniz tabağa almadan önce rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek yemeğinizin tadını zenginleştirebilirsiniz.