Mantarlı Lazanya Tarifi
Mantarlı Lazanya tarifi: Mantarlı Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 yaprak Barilla Lazanya
- 1 su bardağı rendelenmiş mozarella ve parmesan karışımı (yoksa kaşar peyniri)
Beşamel sos için:
- 1 litre süt
- 100 gram un
- 100 gram tereyağ
- 1 arpacık soğan
- 3 adet karanfil
- 1 adet defne yaprağı
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
Mantar harç için:
- 500 gram kültür mantarı
- 500 gram istiridye mantarı
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı trüf yağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı öğütülmüş top karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Mantarlı Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede tereyağını eritip, eleniş unu ekleyerek beşamel sosu yapmaya başlayın. Çok hızlı bir şekilde karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Azar azar sütü eklerken bir yandan da el çırpıcısıyla karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Sütün tamamını ekleyip homojen bir karışım elde ettikten sonra arpacık soğanı soyup, boydan boya bir kesik atıp, o kesiğe defne yaprağını sokun. Karanfilleri de soğana saplayın ve tencereye atın. Muskatı da ekleyip karıştrmaya devam edin.
- Bu şekilde aralarda karıştıra karıştıra kaynayana kadar devam edin. Kaynayınca tuzunu ekleyip, altını kısın ve en küçük ocağa alıp 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın.
- Soğanları mümkün olduğunca küçük doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.nMantarları da soğanlar gibi mümkün olduğunca ufak kesin.
- Zeytinyağını büyük bir tavaya alın, kızdırın.
- Soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 2-3 dakika sonra tereyağını ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Soğanlar iyice pişip yumuşayınca, mantarları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Altını çok kısmayın mantarlar suyunu çok kaybetmesin. Sürekli karıştırarak pişirin.
- Mantarlar da iyice yumuşayınca kıyılmış maydanoz, trüf yağı, karabiber ve tuzu ekleyin. 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan alın.
- Fırını 190 derecede ısıtın.
- Bir fırın kabının dibine önce biraz beşamel sostan koyun sonra 3 adet lazanya yaprağı dizin. Yaprakların üzerine beşamel sos, onun üzerine mantarlı harçtan sonra yine 3 tane lazanya yaprağı.
- Bu şekilde bütün katları ve harcı kullandıktan sonra son lazanya yaprağının üzerine sadece beşamel sos ve rendelenmiş peynir koyun.
- Öncede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar 30 dakika civarı pişirin.
Mantarlı Lazanya tarifinin püf noktası nedir?
Lazanya yapraklarının her yerinin beşamel sos ile kaplanması çok önemli yoksa sert kalırlar.