Mantarlı Körili Tavuk Tarifi
Mantarlı Körili Tavuk tarifi: Mantarlı Körili Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Körili Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Mantarlı Körili Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram tavuk
- 1 paket krema
- 4 yemek kaşığı köri
- 9 yemek kaşığı zeytinyağı (salata-tavuk)
- 1 paket makarna
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sirke
- 250 gram mantar
- 7-8 parça kıvırcık marul
- 80-100 gram mor lahana
Mantarlı Körili Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları küp küp doğradıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke ve baharatlarla marine edip en az 2 saat bekletiyoruz.
- Marine edilmiş tavukları tavanın dibini saracak şekilde 2 yemek kaşığı ısıtılmış zeytinyağına atıyoruz.
- Kesinlikle renkleri değişene kadar karıştırma işlemi yapmıyoruz. Diğer tarafınında renkleri değiştikten sonra mantarları ilave edip 5-6 dakika daha soteliyoruz.
- Ardından ilk önce 2 yemek kaşığı zeytinyağında açtığımız köriyi ekliyoruz. Köriyi yedirdikten sonra kremayı ekliyoruz ve altını kapatıyoruz. Tavuklar servise hazır.
- Makarna suyunu hazırlarken 1.5 yemek kaşığı köri ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyiniz. Ardından kaynayan suya Makarnayı ilave edelim.
- 10 dakika pişen makarnayı çıkarıp Tavukları ve mantarları sotelediğimiz tavaya alalım. Tavada kalan kremayı iyice yedirip kalan yarım paket kremayı makarnayla buluşturuyoruz ve leziz makarnamız hazır.
- Salata sosu için 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1, yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı pul biberi karıştırıyoruz. Büyük büyük doğradığımız kıvırcık ve mor lahanaya ekleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Mantarlı Körili Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavukları en az 2 saat marine etmek tavukların yumuşak ve lezzetli olmasında önemlidir.