Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi

Mantarlı Kaşarlı Börek

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi

Mantarlı Kaşarlı Börek tarifi: Mantarlı Kaşarlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Kaşarlı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Kaşarlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı krema

Diğer malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket mantar

Mantarlı Kaşarlı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Önce mantarların kabuğunu soyup ince ince doğrayın, yapışmaz bir tavaya mantarları koyup yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
  • Üstüne kremayı ekleyip biraz pişirin ve altını kapatın.
  • Diğer taraftan karıştırma kabında yumurta, su ve sıvı yağı iyice blender yardımıyla çırpın.
  • Dikdörtgen borcamı margarin ile yağlayın.
  • 1 adet yufkayı borcama serin. 1,5 yufkayı iri parçalar halinde bölüp yumurtalı karışıma batırıp borcama gelişi güzel dizin.
  • Daha sonra mantarları yayın, onun üstüne de kaşarları serpin.
  • Kalan 1,5 yufkayı yine parçalayıp yumurtalı karışıma batırıp süzerek üste yerleştirin.
  • Borcamın kenarlarından sarkan yufkalarıda kapatıp dilimleyin. Kalan sosu da yufkanın üzerine gezdirip susam serpin ve önceden ısınmış fırında böreği altı üstü kızarana kadar pişirin.

Mantarlı Kaşarlı Börek tarifinin püf noktası nedir?

Böreğin altı ve üstü güzelce kızarmalıdır. Börek piştikten sonra 5 dakika dinlendirilmelidir. Kaşar peyniri çabuk donacağı için sıcak tüketilmelidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025