Mantarlı Karabuğday Pilavı Tarifi
Mantarlı Karabuğday Pilavı tarifi: Mantarlı Karabuğday Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Karabuğday Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mantarlı Karabuğday Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram karabuğday (yaklaşık 2 su bardağı)
- 250 gram kültür mantarı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2,5 su bardağı tavuk suyu (500 ml.)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Mantarlı Karabuğday Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Yapışmaz bir tavayı yağ koymadan iyice ısıtın. Isınan tavaya karabuğdayı koyun ve 2-3 dakika aralarda karıştırarak kavurun. Tavanın altını kapatın.
- Mantarları ince dilimler halinde doğrayın. Bir pilav tenceresinde 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Dilimlediğiniz mantarları tencereye koyup bıraktıkları suyu çekene kadar arada karıştırarak soteleyin. Sotelenen mantarları bir tabağa alın.
- Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını alın, ince ince doğradığınız soğan ve sarımsağı orta ateşte kavurun. Soğan kavrulduktan sonra tavada beklettiğiniz karabuğdayı ve tavuk suyunu tencereye aktarın.
- Tuz ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektikten sonra ocağı kapattığınız pilav tenceresine mantarları ekleyin ve karıştırın.
- Arzuya göre üzerine kekik, biberiye gibi taze baharatlar veya rendelenmiş limon kabuğu serperek servis yapın.
Mantarlı Karabuğday Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifte tavuk suyu yerine et ve sebze suyu veya normal su kullanabilirsiniz. Normal su kullanırsanız sıvı yağ miktarını biraz artırabilir veya bir yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.Karabuğday pilavını arzu ettiğiniz farklı mantar türleriyle hazırlayabilirsiniz.
Mantarlı Karabuğday Pilavı tarifi için servis önerisi
Servis sırasında pilavın üzerine zeytinyağında kızdırılmış kırmızı biber sosu ekleyebilirsiniz.