Mantarlı Izgara Tavuk Tarifi
Mantarlı Izgara Tavuk tarifi: Mantarlı Izgara Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Izgara Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Mantarlı Izgara Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 10 adet kültür mantarı
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1/2 şişe soda
Mantarlı Izgara Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini 2 parçaya bölün.
- Göğüsleri zeytinyağı, sarımsak, soda, tuz ve karabiberle marine edin.
- Izgarayı ısıtın ve tavukların iki yüzünü de iyice pişirin.
- Başka bir tavada tereyağını eritin, mantarları soteleyin. Sotelenen ve suyunu salan mantarlara tavukları ilave edip lezzetlerini karıştırın.
- Maydanozu ince ince kıyıp tavuk ve mantarlara ilave edin ve son bir kez çevirip, tavayı ocaktan alın. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Mantarlı Izgara Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Soda, tavuğun sertliğini alıp, kuru bir tavuk göğsü yemenize engel olacaktır.
Mantarlı Izgara Tavuk tarifi için servis önerisi
Tabağa almadan önce 1 yemek kaşığı soya sosu ile lezzetlendirebilirsiniz.