Mantarlı Ispanaklı Nohut Yemeği Tarifi
Mantarlı Ispanaklı Nohut Yemeği tarifi: Mantarlı Ispanaklı Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Ispanaklı Nohut Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Ispanaklı Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 20 adet kültür mantarı
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- 200 gram ıspanak (3 avuç)
Mantarlı Ispanaklı Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanlarını ufak küpler halinde doğrayın.
- Mantarları soyup saplarını ayırın. Ispanakları yıkayıp kurutun.
- Derin bir tencerenin içine zeytinyağını koyup üzerine soğanı ekleyin.
- Hafif tuz ekleyip orta ateşte soğanlara renk aldırmadan kavurun.
- Soğanlardan sonra mantarları tencereye alın ve yüksek ateşte mantarlar renk alana kadar kavurun.
- Nohutları da tencereye ekleyin.
- Ateşi orta ateşe alıp, baharatları ve salçayı ekleyip kavurun.
- Suyu eklerken malzemelerin seviyesini geçmemeye özen gösterip sıcak suyu ekleyin ve yemeğin altını kısın.
- 10 dakika kadar yemeği kısık ateşte pişirip malzemelerin diriliğini kontrol edin.
- Nohutlar yumuşayınca ıspanakları ekleyip, limon suyunu sıkın ve karıştırıp ocaktan alın.
- Yemeğinizi 5-10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantarlı Ispanaklı Nohut Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Ispanağı diri sevmiyorsanız, ekledikten sonra 2-3 dakika pişirmeye devam edebilirsiniz.