Mantarlı Ispanak Graten Tarifi
Mantarlı Ispanak Graten tarifi: Mantarlı Ispanak Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Ispanak Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Ispanak Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 400 gram mantar
- 1 adet büyük boy kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy domates püresi
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
- 250 gram kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Mantarlı Ispanak Graten tarifi nasıl yapılır?
- Geniş tabanlı bir tavayı ısıtıp bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile yağlayın. Güzelce yıkayıp ayıkladığınız ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar soteleyin.
- Küçük küçük doğradığınız kapya ve yeşil biberleri ekleyin ve renk alana kadar sotelemeye devam edin. Domates püresini ve salçayı da ekledikten sonra altını kısıp kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
- Tavanın kapağını kapatıp altını da biraz kıstıktan sonra pişmeye bırakın. Bu sırada bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Sürekli olarak karıştırdığınız beşamel sosunun kıvamı yoğunlaştığında ocaktan alın.
- İyice pişen mantarlı ıspanak tavasına baharatları ekleyin ve bir kez daha karıştırarak ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan ıspanağın üzerine bir adet yumurtayı kırıp bir spatula yardımıyla iyice karıştırın ve üzerine beşamel sosunu da ilave edip güzelce harmanlanana kadar karıştırmaya devam edin.
- Karışımı bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de serpiştirip 10 dakika daha pişirin.
- Deneyenlerin eline sağlık, afiyet olsun!
Mantarlı Ispanak Graten tarifi için servis önerisi
Yanında bulgur ya da pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.