Mantarlı Galette Tarifi
Mantarlı Galette tarifi: Mantarlı Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Mantarlı Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı  tam buğday unu
 - 125 gram  tereyağı
 - 1 yemek kaşığı  bal
 - 2 yemek kaşığı  su
 - 1,5 çay kaşığı  tuz
 
İç harcı için:
- 1 küçük boy kase  ezine peyniri
 - 1 küçük boy kase  kaşar peyniri
 - 5-6 adet orta boy  mantar
 - 2 adet orta boy  domates
 - 5-6 adet  arpacık soğan
 
Üzeri için:
- 1 adet  yumurta sarısı
 - 1 tutam  susam
 
Mantarlı Galette tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için su hariç diğer malzemeleri mutfak robotunda karıştıralım. Bir süre sonra suyu ekleyip, tekrar karıştıralım.
 - Tezgaha alıp, elimizle hamuru toparlayalım. Streç filme sarıp, 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
 - Bu sırada sebzelerimizi ızgara tavada çevirelim.
 - Hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
 - Her bir parçayı merdaneyle yuvarlak açalım.
 - İçerisine sırasıyla kaşar peynir, ezine peynir, domates, mantar, arpacık soğanı koyalım.
 - Dışarıda kalan hamur kısımlarını iç harcın üzerine gelecek şekilde kapatalım.
 - Yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra hamurun kenar kısımlarına sürelim. Susam dökelim.
 - 180 derecede yaklaşık 40 dakika kontrollü şekilde pişirelim. Afiyet olsun.
 
Mantarlı Galette tarifinin püf noktası nedir?
Su ve tereyağı soğuk olmalı. Dilerseniz elinizlede yavaş yavaş yoğurabilirsiniz. Tercih ederseniz tek büyük bir parça hazırlayabilirsiniz.