Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Galette Tarifi

Mantarlı Galette

Mantarlı Galette Tarifi

Mantarlı Galette tarifi: Mantarlı Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 125 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1,5 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 küçük boy kase ezine peyniri
  • 1 küçük boy kase kaşar peyniri
  • 5-6 adet orta boy mantar
  • 2 adet orta boy domates
  • 5-6 adet arpacık soğan

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam susam

Mantarlı Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için su hariç diğer malzemeleri mutfak robotunda karıştıralım. Bir süre sonra suyu ekleyip, tekrar karıştıralım.
  • Tezgaha alıp, elimizle hamuru toparlayalım. Streç filme sarıp, 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Bu sırada sebzelerimizi ızgara tavada çevirelim.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
  • Her bir parçayı merdaneyle yuvarlak açalım.
  • İçerisine sırasıyla kaşar peynir, ezine peynir, domates, mantar, arpacık soğanı koyalım.
  • Dışarıda kalan hamur kısımlarını iç harcın üzerine gelecek şekilde kapatalım.
  • Yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra hamurun kenar kısımlarına sürelim. Susam dökelim.
  • 180 derecede yaklaşık 40 dakika kontrollü şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Mantarlı Galette tarifinin püf noktası nedir?

Su ve tereyağı soğuk olmalı. Dilerseniz elinizlede yavaş yavaş yoğurabilirsiniz. Tercih ederseniz tek büyük bir parça hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025