Mantarlı Fırın Makarna Tarifi
Mantarlı Fırın Makarna tarifi: Mantarlı Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Fırın Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 porsiyon
Mantarlı Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 1 paket Burgu Makarna (500 g)
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Mantarlı sos için:
- 300 gram mantar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1/4 adet limon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
Mantarlı Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları kuru bir bezle temizleyin ve orta kalınlıkta dilimleyin.
- Bu sırada burgu makarnayı kaynayan tuzlu su içerisinde 8 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra altını kapatın ve suyunu süzün.
- Makarna haşlanırken bu sırada sosu hazırlamaya başlayın. Dilimlediğiniz mantarları ve kıydığınız sarımsakları zeytinyağında bir tavada sotelemeye başlayın.
- Suyunu saldıktan sonra üzerine tereyağını ekleyip orta ateşte sotelemeye devam edin.
- 2-3 dakika sonra üzerini unu ilave edip karıştırın. Karışım bu sırada topaklanabilir, bu normaldir.
- Unlar birlikte 2-3 dakika daha kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırın.
- Ara ara pişirmeye devam edin, bu süre içinde mantarlı sosun yoğunlaştığını göreceksiniz. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın.
- 30x30 boyutlarında bir borcam içerisinde mantarlı sos ve makarnaları karıştırıp güzelce yayın.
- Rendelenmiş olduğunuz kaşar peynirini de üzerin eşit bir şekilde yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 15 dakika, sadece ızgara ayarında da 7-8 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip dilimleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Mantarlı Fırın Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Kalori hesabı 1 dilim için yapılmıştır.