Mantarlı Et Sote Tarifi
Mantarlı Et Sote tarifi: Mantarlı Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram dana eti
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Mantarlı Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları ıslak bir bezle silerek temizleyin. Saplarını da çıkarın ve ince ince doğrayın.
- Etleri de jülyen biçimde ince ince kesin. Soğanları da incecik doğrayın.
- Bir tavann içerisine etleri alın, arkalı önlü hafif mühürleyerek pişirmeye başlayın. Etler hafif suyunu salınca zeytinyağı ve soğanları alın.
- Soğanları güzelce soteledikten sonra kısık ateşe alın ve üzerine rendelenmiş domatesi, salçayı ilave edin. Tavanın kapağını kapatın.
- Bu sırada ayrı bir tavada mantarları az zeytinyağıyla hafifçe soteleyin.
- Etler suyu çektiğinde içerisine mantarları ve rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Yüksek ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Gerekirse zeytinyağı ilave edin.
- Piştiğinde içerisine tuz ve baharatlarını ilave edin. Güzelce karıştırın. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Mantarlı Et Sote tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları ve etleri yıkamadan kullanın. Mantarları mutlaka ıslak bir bezle silerek pişirme aşamasına geçin.