Mantarlı Et Güveç Tarifi
Mantarlı Et Güveç tarifi: Mantarlı Et Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Et Güveç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
80 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Et Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sebzeler için:
- 8 adet taze patates
- 400 gram kültür mantarı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet soğan (yarım ay doğranmış)
- 2 adet köy biberi (doğranmış)
Eti için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 1 çay kaşığı tuz
Güveç için:
- 2 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
Mantarlı Et Güveç tarifi nasıl yapılır?
- Taze patatesleri ve mantarları yarıya bölün. Geniş bir kase içine alarak kenara ayırın.
- Ayrı bir kasede sıvı yağ, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi karıştırın.
- Patates ve mantarın üzerine doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. Ardından sıvı yağ ile hazırlamış olduğunuz karışımı üzerine dökerek güzelce karıştırın.
- Etini hazırlamak için sıvı yağ bir tencere veya tavaya alın. Isındıktan sonra etleri ekleyerek mühürleyin. Etler suyunu salıp çektikten sonra tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Güveç tenceresine önce sebzelerin yarısını ekleyin. Sonra etleri yerleştirin. Defne yapraklarını koyun ve tereyağını birkaç parça halinde serpiştirin.
- Kalan sebzeleri etlerin üzerine koyun. Bir çay bardağı suyu ekleyin ve ortasını deldiğiniz yağlı kağıtla üzerini kapatıp ardından kapağını kapatın. 15 dakika orta ateşte, 50 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.