Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi
Mantarlı Çoban Kavurma tarifi: Mantarlı Çoban Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Çoban Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Mantarlı Çoban Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 175 gram bonfile (jülyen doğranmış)
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 70 gram mantar
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Mantarlı Çoban Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları ince ince doğrayın. Mantarları iri bir şekilde doğrayın. Biberlerin tohum kısımlarını çıkarıp doğrayın ve sarımsakları da ezin.
- Bir sacın ya da tavanın içerisine yağı alın. Doğranmış etleri saca aktarın ve yüksek ısıda kavurmaya başlayın.
- Ardından biberleri ve soğanları aktarıp kavurma işlemine devam edin. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra domatesi ekleyin.
- Baharatları da ilave ettikten sonra domates suyunu hafif çekince mantarları ekleyerek yüksek ısıda kavurun.
- Ardından ocaktan alıp servis edin. Afiyetler olsun!