Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi

Mantarlı Çoban Kavurma

Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi

Mantarlı Çoban Kavurma tarifi: Mantarlı Çoban Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Çoban Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Çoban Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 175 gram bonfile (jülyen doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 70 gram mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Mantarlı Çoban Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları ince ince doğrayın. Mantarları iri bir şekilde doğrayın. Biberlerin tohum kısımlarını çıkarıp doğrayın ve sarımsakları da ezin.
  • Bir sacın ya da tavanın içerisine yağı alın. Doğranmış etleri saca aktarın ve yüksek ısıda kavurmaya başlayın.
  • Ardından biberleri ve soğanları aktarıp kavurma işlemine devam edin. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra domatesi ekleyin.
  • Baharatları da ilave ettikten sonra domates suyunu hafif çekince mantarları ekleyerek yüksek ısıda kavurun.
  • Ardından ocaktan alıp servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025