Mantarlı Börek Tarifi
Mantarlı Börek tarifi: Mantarlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Mantarlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 500 gram kestane mantarı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Yufkayı ıslatmak için:
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Mantarlı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları temizleyin ve küp küp doğrayın.
- Soğanları küp küp doğrayın ve domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavaya alın ve mantarları içine atıp, kavurmaya başlayın.
- Mantarlar sularını bıraktıklarında içlerine doğradığınız soğanları ekleyin, birkaç kez karıştırın ve domatesleri ilave edin.
- Tuz ve karabiber de ekledikten sonra, kapağını kapatıp, 10 dakika kadar pişirin.
- İç harcı pişerken, yufkaları, her bir yufkadan 8 dilim çıkacak şekilde kesin.
- Bir kasede su ve yağı karıştırın. Kestiğiniz her bir dilimine hazırladığınız yağlı sudan güzelce sürün ve geniş kenarına hazırladığınız iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
- Hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, kalan yağlı suyu böreklerin üstüne sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra sıcak ya da oda ısısında servis edebilirsiniz.
Mantarlı Börek tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları yıkamadan, temiz bir bez, kağıt havlu ya da bir fırça yardımı ile güzelce temizleyin. Yıkamak mantarlarınızın su çekmesine sebep olacağı için, pişerken sularını fazlaca bırakıp, piştikten sonra kuru bir tada sahip olacaklardır. Kestane mantarı yerine sevdiğiniz her hangi bir mantar çeşidini de kullanabilirsiniz.